Litt om meg

A14I5956_7_white2.png
A14I5956_7_white2.png

Hei, jeg er Markus! Jeg liker å se på meg selv som en positiv, sosial og kreativ fotograf på 27 år fra Grimstad, men basert i Oslo. Min reise som fotograf startet tidlig i ungdomsskole-årene og har med årene formet seg til å bli en utrolig stor del av mitt liv. Jeg elsker å ta bilder av mennesker som gjorde det veldig naturlig å starte med bryllupsfotografering etter et par år som selvstendig næringsdrivende. Som du sikkert har lagt merke til på nettsiden, har jeg mye erfaring med foto i alle slags kategorier, og startet vell først og fremst med artist fotografering hvor jeg reiste rundt i landet med diverse artister for å ta bilder. Jeg har tatt bilder på de fleste festivalene i landet, i tillegg til å fotografert for ulike klesbutikker, events, russetreff, luksus-hoteller, reiseselskaper osv. Gjerne send meg en melding for å sjekke om jeg allerede er booket for deres dato, for å få mer detaljert informasjon, eller bare for en hyggelig prat for å se om jeg er nøyaktig hva dere ser etter! Ta også en titt på ofte stilte spørsmål nedenfor, så kanskje du får svar på noen av spørsmålene dere skulle lure på! :)

TA KONTAKT

Ofte stilte spørsmål

The tattoo skin - the vegan leather pants are really strong, but why is it so expensive?


The tattoo skin is 100% handmade in Europe! The production from waxed special cotton is more complex than the production of real leather pants because two differently colored fabrics are needed to create the leather look. The high-resolution prints in the bib are a world first!
What are the biggest advantages over lederhosen?


No animals are harmed, and the comfort of the soft special cotton is incomparable. The material is soft and breathable, you hardly sweat and the pants are machine washable! In contrast to leather, no aggressive, harmful chemicals in the production of fabrics!
And what about burn holes in the beer tent, for example?


Our tattoo skin is almost indestructible like leather. Even when it comes into contact with red-hot cigarettes, it behaves almost like a pair of lederhosen and takes little or no damage!
Who is André Zechmann?


André Zechmann is one of the world's most sought-after and best-known tattoo artists. With his fashion collection he wants to show that the world of modern tattoos doesn't have to be dark and "black"! That's why tattoos by André Zechmann adorn every single item in the collection!
Warum kosten auch die T-Shirts so viel?


Weil auch unsere besonderen Shirts und alle anderen Artikel mit all´ ihren raffinierten Details, aufwendigen Stickereien und umweltfreundlichen Drucken wo es nur geht aus ausgesuchten fairen Produktionsstätten in Österreich und Europa stammen und großteils in Österreich veredelt werden.
Can I see, touch and try the products live where?


You will find our shops in the "Sales" area, further shops are in preparation!

Fotograferer du forbredelsesbilder, familie portretter og resepsjons bilder?


Ja, det gjør jeg. De fleste bryllup jeg fotograferer pleier jeg å ankomme tidlig for å fotografere alt av resepsjonen, ting som; sko, ringer, kjole etc., forbredelsesbilder osv. Når det kommer til familie-portretter er det flott om jeg kan få en medhjelper som kjenner til begge familiene, og at dere kan gi meg en liste på forhånd over hvem du ønkser bilder av. Det kan være lurt å ta med foreldrene deres i denne beslutningen, slik at vi har en god plan på hvordan vi skal gjøre det. Familieportretter etter seremonien har en tendens til å være en liten "energi- og tidssuger", så det er veldig flott hvis dere lager listen til å være så rask og effektiv som mulig!
Tar du backup av bildene dine?


Ja, absolut! Jeg er kjempe nøye på å ta nok av sikkerhetskopier for å hindre at noe skal skje med bildene deres. Når jeg har levert bildene deres i etterkant av bryllupet, legges bildene på en ekstern hardisk slik at jeg har disse tilgjengelig dersom noe skulle skje. Jeg anbefaler likevel at dere tar flere sikkerhetskopier, ettersom det vil være mye jobb å hente disse tilbake dersom dere skulle miste dem. Dette påfører natulrigvis et lite gebyr om det skulle være nødvendig, men det kan jo være greit for dere å vite at jeg alltid vil ta vare på bildene fra deres unike dag.
Hva er prisene dine for bryllupsfoto?


Mine priser kan ses under kategorien "priser" hvor jeg har delt tjenstene inn i ulike pakker slik at du kan velge den som passer deg best. Under de fleste omstendighetene anbefaler jeg å gå for fulldags fotografering slik at dere får dokumentert hele dagen, alt fra forbredelsene like etter soloppgang til solen er nede og gjestene begynner å reise hjem.

Bryllupsdagen er en unik dag dere aldri vil få igjen i løpet av hele livet, så det kan være lurt å dokumentere så mye som mulig. På denne måten har dere masse bilder å se tilbake på om 50 år, og de ekstra kronene det koster vil da ha ekstremt liten betydning.

Dersom du ønsker ekstra foto-dekning av en happening dagen før, utdrikningslag etc. kan pakke 1 være det beste for deg. Om du ønsker denne eller har andre ønsker, er det bare å fylle ut kontakt-skjemaet, så vil jeg skreddersy en pakke som passer perfekt til deres bryllup!
Reiser du for å fotografere bryllup?


JA JA & JA!! Jeg elsker å reise og ta bilder på nye steder jeg ikke har vært før! Uansett hvor dere skulle finne på å gifte dere er jeg kjempe interessert i å fotografere deres bryllup!
Sender du oss alle bildene fra bryllupet?


Absolutt ikke, og jeg ville ikke akkurat fått tilsend alle de mindre smigrende bildene av meg selv heller! Jeg fotograferer trossalt gjennom hele bryllupsdagen, og du trenger definitivt ikke hundrevis av testbilder, ufokuserte bilder, lysoppsettbilder, et øye åpent og det andre lukket, du ser poenget.
Får vi full-size digital bilder til å printe?


Ja, hvert bryllupspar får full størrelse JPEG til å skrive ut uten vannmerker via nedlasting. Jo høyere pakker tilbyr en USB-pinne på toppen av nedlastingen.
Hvor mange redigerte bilder får vi fra deg?


Antall bilder varier i forhold til hvilke pakke dere ønsker å gå for og kan ses under kategorien "priser". På min mest populære pakke med heldags fotografering på leverer jeg 350 ferdig redigerte bilder i både farger og i sort hvitt. Det er også mulig å bestille flere bilder i forkant dersom det skulle være ønskelig.
Hvordan booker vi deg?


Se over de forskjellige bryllupspakkene jeg tilbyr og fyll ut kontaktskjema under kategorien "kontakt". Her fyller du ut hvilke pakke dere ønsker, om deg og deres bryllup, dato etc. Dersom datoen er ledig, sender jeg en kontrakt dere skriver under på og så fort denne er returnert og bestillingshonoraret på 50% er betalt, er datoen booket.
Kan vi møte deg?


Absolutt, jeg vil gjerne møte dere begge før dere booker og bli kjent med deg og dine bryllupsplaner. Hvis du vil reise til Sandnes, Rogaland, kan vi planlegge når jeg er i området. Ellers skjer de fleste møtene mine på nettet via Facetime eller Skype, siden de fleste av parene mine bor spredt i landet. Uansett om det er personlig eller online, har jeg veldig lyst å ta en prat hvis dere ønsker meg i deres bryllup.
Kan vi ta med en liste med bilder vi ønsker at du tar bilder av?


Absolutt, jeg har ingenting imot å fotografere noen bilder på deres forespørsel, og gi meg gjerne en liten heads up på ting som er viktig for dere i bryllupet. Et eksempel på dette kan være en bestefar som har lite tid igjen, som gjør at det kan være ekstra vikitg å ta noen nærbilder med brud og brudgom. Dette er bilder som betyr masse og som dere vil elske å se tilbake på, og det er derfor utrolig vikitg for meg å høre hva som er viktig for dere og familien. Jeg ønsker gjerne en liste av familien slik at vi kan planlegge i god tid hvordan familiebildene vil være før selve dagen.
Hvor mange timer trenger vi å booke for bryllupet?


Når du fyller ut kontakt siden, kan jeg sende deg tidslinjeprøver på forespørsel. Vanligvis fotograferer jeg 6 timers, 10 timers og 12 timers bryllup. Du ser en liste med antall timer på de forskjellige pakkene under kategorien "priser".
Vi er ikke så vant til å bli fotografert. Har du noen tips?


Jeg deler gjerne tips og erfaringer med mine brudepar underveis, og dere trenger ikke å bekymre dere for dette. Det vikitgste for meg er å få brudeparene mine til å bare være seg selv og nyte tiden de har med seg selv og foran kamera. Etter forberedelsesmøtet er dette noe dere straks føler dere tryggere på. Hvis dere aldri har stått foran kamera anbefaler jeg eventuelt å gå for en forlovelsesfotografering i forkant som kan brukes til invitasjoner og arrangement. Dette vil gi dere en smakebit på hva som kommer, samt. gjøre dere tryggere til fotograferingen på selve dagen. Hvis dere har noen uvanner når det kommer til poseringer, er det mye bedre at vi finner ut av dette i forkant av brullypet enn på bildene fra selve dagen.
Hvordan gjør vi det i forhold til mat/middag i bryllupet? Spiser du med oss?


Det skal sies at bryllupsfotografering er en lang og stressende dag med mye arbeid, så jeg har alltid gjort det slik at jeg som fotograf også får maten som serveres i bryllupet ved heldagsfotografering. Ettersom det er utrolig vikitg å hele tiden være på hugget og være klar til å fange alle øyeblikkene som oppstår, er det jo både min og deres beste interesse at jeg også får et varmt og godt måltid i løpet av dagen for å kunne gjøre den beste jobben som overhode mulig! Jeg spiser stort sett alltid samtidig som gjestene på et eget rom hvor jeg kan slappe av i løpet av kvelden mellom etappene. Ingen liker å bli tatt bilder av mens de spiser, så dette er absolutt den beste tiden for meg å slappe av med et måltid mens jeg gjør meg klar til taler og lek! :)