Litt om meg

Hei, jeg er Markus! Jeg liker å se på meg selv som en positiv, sosial og kreativ fotograf på 26 år basert i Sandnes, Norge. Min reise som fotograf startet tidlig i ungdomsskole-årene og har med årene formet seg til å bli en utrolig stor del av mitt liv. Jeg elsker å ta bilder av mennesker som gjorde det veldig naturlig å starte med bryllupsfotografering etter et par år som selvstendig næringsdrivende. Som du sikkert har lagt merke til på nettsiden, har jeg mye erfaring med foto i alle slags kategorier, og startet vell først og fremst med artist fotografering hvor jeg reiste rundt i landet med diverse artister for å ta bilder. Jeg har tatt bilder på de fleste festivalene i landet, i tillegg til å fotografert for ulike klesbutikker, events, russetreff, luksus-hoteller, reiseselskaper osv. Gjerne send meg en melding for å sjekke om jeg allerede er booket for deres dato, for å få mer detaljert informasjon, eller bare for en hyggelig prat for å se om jeg er nøyaktig hva dere ser etter! Ta også en titt på ofte stilte spørsmål nedenfor, så kanskje du får svar på noen av spørsmålene dere skulle lure på! :)

Ofte stilte spørsmål

Fotograferer du forbredelsesbilder, familie portretter og resepsjons bilder?


Ja, det gjør jeg. De fleste bryllup jeg fotograferer pleier jeg å ankomme tidlig for å fotografere alt av resepsjonen, ting som; sko, ringer, kjole etc., forbredelsesbilder osv. Når det kommer til familie-portretter er det flott om jeg kan få en medhjelper som kjenner til begge familiene, og at dere kan gi meg en liste på forhånd over hvem du ønkser bilder av. Det kan være lurt å ta med foreldrene deres i denne beslutningen, slik at vi har en god plan på hvordan vi skal gjøre det. Familieportretter etter seremonien har en tendens til å være en liten "energi- og tidssuger", så det er veldig flott hvis dere lager listen til å være så rask og effektiv som mulig!
Tar du backup av bildene dine?


Ja, absolut! Jeg er kjempe nøye på å ta nok av sikkerhetskopier for å hindre at noe skal skje med bildene deres. Når jeg har levert bildene deres i etterkant av bryllupet, legges bildene på en ekstern hardisk slik at jeg har disse tilgjengelig dersom noe skulle skje. Jeg anbefaler likevel at dere tar flere sikkerhetskopier, ettersom det vil være mye jobb å hente disse tilbake dersom dere skulle miste dem. Dette påfører natulrigvis et lite gebyr om det skulle være nødvendig, men det kan jo være greit for dere å vite at jeg alltid vil ta vare på bildene fra deres unike dag.
Hva er prisene dine for bryllupsfoto?


Mine priser kan ses under kategorien "priser" hvor jeg har delt tjenstene inn i ulike pakker slik at du kan velge den som passer deg best. Under de fleste omstendighetene anbefaler jeg å gå for fulldags fotografering slik at dere får dokumentert hele dagen, alt fra forbredelsene like etter soloppgang til solen er nede og gjestene begynner å reise hjem.

Bryllupsdagen er en unik dag dere aldri vil få igjen i løpet av hele livet, så det kan være lurt å dokumentere så mye som mulig. På denne måten har dere masse bilder å se tilbake på om 50 år, og de ekstra kronene det koster vil da ha ekstremt liten betydning.

Dersom du ønsker ekstra foto-dekning av en happening dagen før, utdrikningslag etc. kan pakke 1 være det beste for deg. Om du ønsker denne eller har andre ønsker, er det bare å fylle ut kontakt-skjemaet, så vil jeg skreddersy en pakke som passer perfekt til deres bryllup!
Reiser du for å fotografere bryllup?


JA JA & JA!! Jeg elsker å reise og ta bilder på nye steder jeg ikke har vært før! Uansett hvor dere skulle finne på å gifte dere er jeg kjempe interessert i å fotografere deres bryllup!
Sender du oss alle bildene fra bryllupet?


Absolutt ikke, og jeg ville ikke akkurat fått tilsend alle de mindre smigrende bildene av meg selv heller! Jeg fotograferer trossalt gjennom hele bryllupsdagen, og du trenger definitivt ikke hundrevis av testbilder, ufokuserte bilder, lysoppsettbilder, et øye åpent og det andre lukket, du ser poenget.
Får vi full-size digital bilder til å printe?


Ja, hvert bryllupspar får full størrelse JPEG til å skrive ut uten vannmerker via nedlasting. Jo høyere pakker tilbyr en USB-pinne på toppen av nedlastingen.
Hvor mange redigerte bilder får vi fra deg?


Antall bilder varier i forhold til hvilke pakke dere ønsker å gå for og kan ses under kategorien "priser". Min mest populære pakke "bryllup heldags", pakke 2, som er fotografering på 10-timer, leverer jeg mellom 300-400 ferdig redigerte bilder i både farger og i sort hvitt.
Hvordan booker vi deg?


Se over de forskjellige bryllupspakkene jeg tilbyr og fyll ut kontaktskjema under kategorien "kontakt". Her fyller du ut hvilke pakke dere ønsker, om deg og deres bryllup, dato etc. Dersom datoen er ledig, sender jeg en kontrakt dere skriver under på og så fort denne er returnert og bestillingshonoraret på 50% er betalt, er datoen booket.
Kan vi møte deg?


Absolutt, jeg vil gjerne møte dere begge før dere booker og bli kjent med deg og dine bryllupsplaner. Hvis du vil reise til Sandnes, Rogaland, kan vi planlegge når jeg er i området. Ellers skjer de fleste møtene mine på nettet via Facetime eller Skype, siden de fleste av parene mine bor spredt i landet. Uansett om det er personlig eller online, har jeg veldig lyst å ta en prat hvis dere ønsker meg i deres bryllup.
Kan vi ta med en liste med bilder vi ønsker at du tar bilder av?


Absolutt, jeg har ingenting imot å fotografere noen bilder på deres forespørsel, og gi meg gjerne en liten heads up på ting som er viktig for dere i bryllupet. Et eksempel på dette kan være en bestefar som har lite tid igjen, som gjør at det kan være ekstra vikitg å ta noen nærbilder med brud og brudgom. Dette er bilder som betyr masse og som dere vil elske å se tilbake på, og det er derfor utrolig vikitg for meg å høre hva som er viktig for dere og familien. Jeg ønsker gjerne en liste av familien slik at vi kan planlegge i god tid hvordan familiebildene vil være før selve dagen.
Hvor mange timer trenger vi å booke for bryllupet?


Når du fyller ut kontakt siden, kan jeg sende deg tidslinjeprøver på forespørsel. Vanligvis fotograferer jeg 6 timers, 10 timers og 12 timers bryllup. Du ser en liste med antall timer på de forskjellige pakkene under kategorien "priser".
Vi er ikke så vant til å bli fotografert. Har du noen tips?


Jeg deler gjerne tips og erfaringer med mine brudepar underveis, og dere trenger ikke å bekymre dere for dette. Det vikitgste for meg er å få brudeparene mine til å bare være seg selv og nyte tiden de har med seg selv og foran kamera. Etter forberedelsesmøtet er dette noe dere straks føler dere tryggere på. Hvis dere aldri har stått foran kamera anbefaler jeg eventuelt å gå for en forlovelsesfotografering i forkant som kan brukes til invitasjoner og arrangement. Dette vil gi dere en smakebit på hva som kommer, samt. gjøre dere tryggere til fotograferingen på selve dagen. Hvis dere har noen uvanner når det kommer til poseringer, er det mye bedre at vi finner ut av dette i forkant av brullypet enn på bildene fra selve dagen.
Hvordan gjør vi det i forhold til mat/middag i bryllupet? Spiser du med oss?


Det skal sies at bryllupsfotografering er en lang og stressende dag med mye arbeid, så jeg har alltid gjort det slik at jeg som fotograf også får maten som serveres i bryllupet ved heldagsfotografering. Ettersom det er utrolig vikitg å hele tiden være på hugget og være klar til å fange alle øyeblikkene som oppstår, er det jo både min og deres beste interesse at jeg også får et varmt og godt måltid i løpet av dagen for å kunne gjøre den beste jobben som overhode mulig! Jeg spiser stort sett alltid samtidig som gjestene på et eget rom hvor jeg kan slappe av i løpet av kvelden mellom etappene. Ingen liker å bli tatt bilder av mens de spiser, så dette er absolutt den beste tiden for meg å slappe av med et måltid mens jeg gjør meg klar til taler og lek! :)

How is Arrow Retreats different?


When we travel, we create an environment where travelers feel like guests and friends, rather than tourists. We connect with locals to learn and appreciate our differences, while acknowledging subtle ways we are interconnected. We honor and support the many partners who impact their communities, and share their stories. From natural dying workshops, and fashion studios, to sharing meals with exciting restauranteurs, and visiting small boutique hotels, we'll have every detail organized thoughtfully with locals in mind. NATURE When selecting a destination, we embrace the landscape in our itineraries. Mountains? Let's hike. City? Let's find the side streets. Ocean? Swim, surf, catamaran, of course. Movement oriented activities allow our guests to fully participate in and appreciate the local geography. CULTURE + ARTS We work with fashion designers who value sustainability, makers who positively impact their communities, and artisans who celebrate ancient traditions. Guests will have intimate experiences with amazing people who are preserving culture and pioneering local commerce. FOOD + AGRICULTURE Sharing of meals is the most ancient form of bonding. Food is the common bond that connects us all. Food and agriculture are fundamental components of the architecture of each itinerary. We work with local farmers, chefs, and sommeliers, to help us to appreciate each meal, and where it comes from. OUR COMMITMENT TO TRAVEL Our commitment to travel was founded on a deep reverence for understanding human beings, past and present. Our trips are driven by three fundamental questions. How did we come to develop our social and cultural behaviors in relationship to our natural environment? How do our stories connect us? How can I be of service to our collective evolution? As Travelers & Guests, We honor traditions and respect differences. We visit places and communities with curiosity, openness, and respect. We tread lightly, listen fully, and ask questions. Join us to experience a new way of travel -- where you will discover what it means to be immersed in our world community while you deepen your relationship with yourself.
Is this trip really for me?


An Arrow Retreats trip is for you if you enjoy, - seeing the world authentically - getting a little bit outside of your comfort zone - value your own wellness and self care practices - are curious about living a more mindful life - enjoy good company with amazing women from all over the country - desire to travel but don't really want to do all of the planning - want a digital detox (not required but definitely a plus!) - enjoy practicing yoga, or are at least curious about its benefits (we offer an optional class each morning when it fits into our schedule) - love to feel inspired and connected - want to travel solo but also want to feel safe and supported - love amazing food and exploring culture through your senses - like to get your hands dirty in creative workshops - crave being in nature and experiencing the great outdoors
How do I register + what are your booking terms?


You may register for your trip by visiting one of the designated trip pages and submitting your 30% deposit. The deposit goes towards the final balance of your trip. Once submitted, you have up until 90 days before the trip start date to complete the remaining balance of your trip cost. The deposit, is non refundable, and the remaning balance is considered refundable up until 90 days before the trip start date. Within the 90 day mark of your trip, no money will be refunded. We offer installment plans for those who would benefit, yet only offer this option upon request. We recommend travel insurance for all trips, to protect you in the case of any unforseen circumstances. Please refer to our Booking Terms to learn more before you book.
Can I travel solo?


Of course. Most women who join our group trips are solo travelers. We offer single room occupancy if you enjoy having your personal space but also offer double occupancy rooms for anyone who wants to share with another solo traveler. Our group sizes range from 8-16 people which creates an intimate experience for everyone to feel included.
What is included?


We included the following on all Arrow Retreats: - Transportation to/from airport & all transportation during the trip - Accommodations, including your stay each night at all venues - Breakfast + Dinner everyday - Lunches on most days, when it is apart of the excursion we are on - All activities listed as "included" on each individual retreat page - Gifts from Arrow Retreats including a local find made from female designers
What isn't included?


We do not include in our travel package pricing: - Some lunches, that are during your free time - Optional excursions that we have listed as "optional" on specific retreat page *All optional excursions that we do together as a group will be paid for by Arrow Retreats and money will be collected post retreat via elecontric billing. - Travelers Insurance - Flights - Alcohol
Can I bring my boyfriend/husband?


We believe that something powerful happens when you bring a group of women together. To keep the dynamic female focused, we do not allow men to join us on our trips. Get ready for alll the girl vibes.
Is the yoga optional?


Yes! We want to create an environment where everyone feels included and where you as the traveler get to choose your experience. Yoga will be offerred each morning of the retreat for anyone who wants to join. We belieive in the power of yoga and mindfulness as a resource for living an enriched life and see how complimentary that is to our travel adventures. Our teachers are experienced and will create a practice that everyone can benefit from. We usually teach a vinyasa flow style class but also offer restorative classes to help you reset and relax.
Can you accommodate my food allergies?


Yes! We are dedicated to creating a safe and enjoyable experience at each of our meals as that is a huge part of what we love curating. Once registered, we will ask you all the deets on your food allergies/preferences to make sure your taken care of.